ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη – Ξανά ισόβια για τους τρεις κατηγορούμενους – Η «γυναίκα αράχνη» γλίτωσε

δολοφονία-ενεχυροδανειστή-στη-δάφνη-365045

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δίκασε εκ νέου την υπόθεση έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου, επέβαλε ισόβια στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή το 2013 στη Δάφνη, ενώ έσπασε τα ισόβια της γυναίκας συγκατηγορούμενης τους που είχε παγιδεύσει το θύμα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το 2018, το οποίο είχε καταδικάσει και τους τέσσερις κατηγορούμενους σε ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξη, για δολοφονία και ληστεία.

Η γυναίκα – αράχνη «έσπασε» τα ισόβια

Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση της εφετειακής απόφασης όσον αφορά τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της 31χρονης κατηγορουμένης η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το Εφετείο έσφαλε με την καταδίκη της γυναίκας για τη συγκεκριμένη πράξη και θεώρησε πως η 31χρονη πρέπει να δικαστεί εκ νέου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο σήμερα κήρυξε ένοχη την 31χρονη γυναίκα για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και της επέβαλε κάθειρξη 12 ετών ενώ επιπλέον ποινή 5 ετών της επιβλήθηκε για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συγκατηγορούμενοι της γυναίκας, πλην των ισοβίων καταδικάστηκαν και σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας για την ληστεία, ποινή μειωμένη κατά 2 έτη σε σχέση με προηγούμενη.

Κατάρες απο τους συγγενείς

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση συγγενών των κατηγορούμενων που ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες στο άκουσμα των ποινών.

Τι είχε συμβεί στην υπόθεση με τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Είχε χαρακτηριστεί ως το πρώτο έγκλημα μέσω facebook, καθώς μία 31χρονη σήμερα γυναίκα «ψάρεψε» το θύμα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Της αποδόθηκε το προσωνύμιο «γυναίκα – αράχνη», καθώς λειτούργησε ως «δόλωμα», ώστε ο ενεχυροδανειστής να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του σε εκείνην.

Μόνον που εκείνη συνοδευόταν από τρεις άλλους άνδρες, οι οποίοι λήστεψαν και τον σκότωσαν. Ο ενεχυροδανειστής είχε βρεθεί ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του. Οι επίδοξοι ληστές είχαν αφαιρέσει 139.000 ευρώ και δυο κιλά χρυσαφικά.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου