ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας: Κάνουν ανίερες συμμαχίες

κουτσούμπας-κάνουν-ανίερες-συμμαχίε-364805

Για «πονηρές» μέρες συσκότισης της αλήθειας, καβγάδες εντυπώσεων μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ψευδοδιλήμματα και άθλιους εκβιασμούς, υποσχέσεις και ταξίματα, ακόμα και προβοκατόρικες διαδόσεις έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Και τι δεν ζούμε αυτές τις μέρες: από exit polls – μαϊμού, δημοσκοπήσεις διαμόρφωσης κλίματος και χειραγώγησης ψήφων μήπως και ορθοποδήσουν οι διάφοροι στο νέο διπολικό σκηνικό που στήνεται», είπε, ενώ μίλησε για «όργια» και ανίερες συμμαχίες.

«Οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ «οργιάζουν» για να κερδίσουν την πρωτιά, κάθε ψήφο, με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, και συνεργασίες που βγάζουν μάτια.

Προσθέτουν, αφαιρούν, πολλαπλασιάζουν και διαιρούν δυνάμεις για να δουν με ποιες ανίερες συνεργασίες θα πάρουν τις κυβερνητικές καρέκλες και θα σώσουν το πολιτικό σύστημα που τραντάζεται από την κρίση, για να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στην πολιτική, στη ζωή του λαού», επισήμανε, ενώ έκανε λόγο και για «πρόθυμες τσόντες» που έχουν στη διάθεσή τους.

Βολές

«Αλλους με τσάντες, άλλους με γραβάτες, άλλους δήθεν ανέμελους με τα σακίδια στην πλάτη, άλλους πρόθυμους και μιλημένους από τους κατέχοντες την πραγματική εξουσία. Και φυσικά πάντα σε πρώτη ζήτηση τα μαύρα τσιράκια του συστήματος, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, για να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν», πρόσθεσε.

Ειδικά για την ακροδεξιά οργάνωση απευθύνθηκε σε όσους πιστεύουν πως στηρίζοντας τους φασίστες στέλνουν μήνυμα αγανάκτησης. «Αν υπάρχουν τέτοιοι, απατώνται, κάνουν έγκλημα. Γιατί ο εθνικισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως αν το σύστημα τα βρει σκούρα δεν θα διστάσει να κάνει νέες συγκυβερνήσεις με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοινή βάση υπάρχει. Αυτό λένε τελευταία όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μην ταυτίζονται, να έχουν δευτερεύουσες διαφορές, αλλά συμφωνούν στο κύριο: Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα κίνητρα στο κεφάλαιο για να κινήσει πάλι τη μηχανή των κερδών του», είπε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου