ΕΛΛΑΔΑ

Εξάχρονο αγοράκι πέθανε από ιογενή λοίμωξη στη Θεσσαλονίκη – Φόβοι για Η1Ν1

εξάχρονο-αγοράκι-πέθανε-από-ιογενή-λο-364681

Το αγοράκι, που πήγαινε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έφυγε από τη ζωή από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Οι υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές.

Την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν ο πατέρας, η μητέρα και το αδελφάκι του παιδιού, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό καθώς έχει αρρωστήσει όλη η οικογένεια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος έκανε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν ολική πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.

Όπως είπε στο NewsIt ο κύριος Τσούγκας, όλα τα ευρύματα δείχνουν ότι το παιδί “χτυπήθηκε” από τον ιό Η1Ν1 ωστόσο, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δε μπορεί να επιβεβαιώσει τις υποψίες.

Ο κύριος Τσούγκας συμπληρώνει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ακόμη και τώρα, να εμβολιαστούν καθώς ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Το παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου