ΕΛΛΑΔΑ

«Κυρία μου, αν δεν μπορείς να απογραφείς, κάτσε στο νησί σου να πεθάνεις»!

κυρία-μου-αν-δεν-μπορείς-να-απογραφεί-364118
Οδύσσεια δίχως τέλος είναι η απογραφή για μια γυναίκα από την Κεφαλλονιά η οποία βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν φτάνει που της ζητούν να προσέλθει στην Πάτρα για να απογραφεί, η διευθύντρια είχε το θράσος να της πει «πως αν δεν μπορεί να έρθει να κάτσει να πεθάνει»!
Για απίστευτο ρατσιμό και θράσος κάνει λόγο η Γερασιμούλα Μαγουλά, η οποία μιλώντας στο patrastimes.gr, ανέφερε πως όταν επικοινώνησε με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Αγ. Αλεξίου Πατρών για να ρωτήσει τι προβλέπεται στις περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να μετακινηθεί, η διευθύντριά της είπε: «Κυρία μου, αν δεν μπορείτε να παρουσιαστείτε, να κάτσετε στο νησί σας να πεθάνετε»!
«Ούτε τα χαρτιά που έφερε η κόρη μου στην Πάτρα, με υπεύθυνη δήλωση του γιατρού που με παρακολουθεί, δεν δέχτηκαν να παραλάβουν. Και όλα αυτά, όταν το ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου δεν διαθέτει ούτε ράμπα, και θα πρέπει να μπεις από την είσοδο του ΙΚΑ για να φτάσεις στα γραφεία του», συνεχίζει η κ. Μαγουλά.
Όπως δήλωσε ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, όταν άλλαξε ο νόμος κατατέθηκε αίτημα να δημιουργηθούν κατά τόπους επιτροπές ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα άτομα με αναπηρίες. Όμως για την Κεφαλλονιά αυτό δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτό.
Το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα να χάνουν ακόμα και μέρος των συντάξεών τους, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι να μπορέσουν να περάσουν από επιτροπές.
iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου