ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η εικόνα που ταξίδεψε τον κόσμο – Ακόμα εγκλωβισμένο το λεωφορείο στην Ποσειδώνος

κακοκαιρία-μπάλλος-η-εικόνα-που-ταξίδ-361619

Eγκλωβισμένο είναι ακόμα το πρωί της Παρασκευής το λεωφορείο που βούλιαξε την Πέμπτη στο νερό στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, κάτω από τη γέφυρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Το όχημα, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα άρχισε να βουλιάζει με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό. Μια μέρα μετά, τα νερά έχουν υποχωρήσει και φαίνεται η οροφή του.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Η εικόνα με τις προσπάθειες των επιβατών να βγαίνουν από το μέσο, έχοντας σχηματίσει μια ουρά στην άκρη του δρόμου έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αποτέλεσε όμως και κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Το Associated Press ειδικότερα έγραψε για ανθρώπους οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν.

Αντίστοιχη αναφορά γίνεται και από την αμερικανική Washington Post.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ’Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου