ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη : Έπεσε δέντρο σε σχολείο λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών

θεσσαλονίκη-έπεσε-δέντρο-σε-σχολείο-λ-360134

Μαθητές και καθηγητές στο 31ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο θέαμα. Λόγω της βροχής, ένα μεγάλο πεύκο έπεσε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Χαριλάου, λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, το δέντρο έπεσε είκοσι λεπτά μετά τις επτά το πρωί. Η φύλακας που ήταν εκεί το είδε να καταρρέει σιγά σιγά μέσα στην κεντρική αυλή και ενημέρωσε αμέσως τη διευθύντρια που ήταν στη διαδρομή για το σχολείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο, με περισσότερα από 600 παιδιά και προχώρησαν σε κοπή του δέντρου, ενώ αναμένονται συνεργεία για την απομάκρυνση των τεράστιων κλαδιών.

Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθεί τυχόν ατύχημα, η διεύθυνση του σχολείου κράτησε αρχικά τα παιδιά στις τάξεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές κορδέλες γύρω από τα κλαδιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 10 χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα έγιναν συνολικά 13 κοπές δέντρων και επτά αντλήσεις υδάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Βέροιας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου.

Σε ετοιμότητα εκατοντάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη και στους δυτικούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο συνεχίζεται η βροχόπτωση στη Χαλκιδική, με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για ένταση των φαινομένων τις μεσημβρινές ώρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπο Στεργιάδη, είναι σε επιφυλακή σε όλους τους νομούς ευθύνης της, για να βοηθήσουν, όπου υπάρχει ανάγκη. Ήδη, αναχώματα για τη διάνοιξη των ρεμάτων έγιναν σε Ολυμπιάδα, Στρατώνι και Βαρβάρα. Στο Καλοχώρι, μηχανήματα καθαρίζουν τον δρόμο στη βιομηχανική ζώνη όπως και στην παλιά εθνική Θεσσαλονίκης Ρεντίνας, όπου τοποθετούν κώνους, όπου είναι αυτό απαραίτητο.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων- Σχολαρίου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, ενώ τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους, εκτός από τη Χαλκιδική και στον δήμο Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου