ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το «βυθισμένο» λεωφορείο στην παλιά Ποσειδώνος

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-βυθισμέ-359978

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργοκοπούλου, μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που καταγράφηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης με το λεωφορείο που βυθίστηκε, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι… ακόμα εκεί.

Στις δραματικές εικόνες φαίνονται και οι επιβάτες του εγκλωβισμένου από τη βροχή λεωφορείου, κάτω από τη γέφυρα στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Σταύρου Νιάρχος, να περπατούν μέσα σε ένα μέτρο νερό, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Συγκεκριμένα, η κυρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης, Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου όπου οι επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από το ακινητοποιημένο λεωφορείο και να σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου