ΕΛΛΑΔΑ

Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

στις-20-σεπτεμβρίου-οι-εκλογές-359196

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη σήμερα, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που αναλαμβάνει να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες.

Yπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το Προεδρικό Διάταγμα, που ορίζει τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και τη σύγκληση της νέας Βουλής που θα προκύψει μετά τις κάλπες, την 1η Οκτωβρίου.

Προηγήθηκε η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου, η οποία μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο διαβεβαίωσε για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών:

«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».

«Τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα», πρόσθεσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου