ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έληξε η διαμάχη ανάμεσα στη μητέρα της άτυχης Δώρα Ζέμπερη με τον ιερέα

πώς-έληξε-η-διαμάχη-ανάμεσα-στη-μητέρα-358675

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να καταθέσουν μηνύσεις η μία στην άλλη και σήμερα να βρεθούν αντιμέτωπες στη δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Αρχικά, και οι δύο πλευρές επιθυμούσαν την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, μετά από παρότρυνση του εισαγγελέα της έδρας και αμοιβαίες εξηγήσεις τελικά τα βρήκαν και ανακάλεσαν τις μηνύσεις.

«Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε», είπε ο εισαγγελέας της έδρας στη μητέρα της 33χρονης εφοριακού όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώ απευθυνόμενος στον ιερέα ανέφερε «η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός».

Νωρίτερα, η μητέρα της άτυχης εφοριακού ανέφερε στο Δικαστήριο «εγώ ήμουν φτωχιά γυναίκα και θέλει να μου πάρει λεφτά. Ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός».

«Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, κομπολόι παίζουν, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμό και να μην την αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» ανέφερε η αδελφή της άτυχης εφοριακού.

Από την πλευρά του ο ιερέας έκανε λόγο για «πολλά ψεύδη», ισχυριζόμενος πως του επιτέθηκαν. «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» εξήγησε ο ιερέας στο δικαστήριο.

Ωστόσο, η αδελφή της Δώρας Ζεμπερη καταδικάστηκε για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών μετατρέψιμη προς δύο ευρώ ημερησίως.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου