ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο δήμαρχος Γλυφάδας για αθέμιτες προεκλογικές συμφωνίες

ενώπιον-της-δικαιοσύνης-ο-δήμαρχος-γλ-357651

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να τεθούν ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης και ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης για παρασκηνιακές διαδρομές και επίτευξη αθέμιτων προεκλογικών συμφωνιών. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών επικαλούμενη την διάταξη του αντιεισάγγελέα Εφετών Αθήνας Χρήστου Παπαγεωργίου, ο κ.Κόκκορης είχε εκδώσει 6 επιταγές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, την εκλογή του κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010.

Κατά την εισαγγελική διάταξη: «…Προκύπτει με σαφήνεια ότι μεταξύ Κόκκορη-Λανδράκη υπήρξε οικονομική συναλλαγή καθόσον ο Κόκκορης έδωσε δώρα και ωφέλειες που δεν οφείλονταν προς Λανδράκη, αποβιώσαντα και τους συνεργάτες τους προκειμένου να ασκήσουν με ορισμένο τρόπο το εκλογικό δικαίωμα και αυτοί τα δέχθηκαν».

Για τον εισαγγελέα «η πράξη αυτή προφανώς δεν έγινε μεταξύ επικεφαλής των συνδυασμών καθόσον οι συνδυασμοί των Λανδράκη και αποβιώσαντος δεν συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά οι ίδιοι ήρθαν σε συμφωνία με την ιδιότητα του εκλογέα».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου