ΕΛΛΑΔΑ

Καναδός μεγαλέμπορος κοκαϊνης συνελήφθη στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο

καναδός-μεγαλέμπορος-κοκαϊνης-συνελ-357294

Με την Ελλάδα συνδέεται η εξάρθρωση σπείρας που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια στον Καναδά. Η καναδική αστυνομία (RCMP) βρήκε αυθεντικά καναδικά διαβατήρια των αδελφών Alkhalil που χαρακτηρίζονται «ως υψηλά ιστάμενοι» στον χώρο διακίνησης ναρκωτικών (κοκαΐνης).

Καναδός μεγαλέμπορος κοκαϊνης συνελήφθη στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο
Μάλιστα, ο «Robby Alkhalil συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές έχοντας στην κατοχή του γνήσιο καναδικό διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία και αναμένεται η έκδοσή του στον Καναδά για θέματα που αφορούν ναρκωτικά και τον θανάσιμο πυροβολισμό του Johny Raposo στο Sicilian Café στην ιταλική συνοικία του Τορόντο».

Αυτό μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CBC το οποίο αναφέρθηκε στη σύλληψη ατόμου αλλά και δημοσιοποίηση στοιχείων κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή της καναδικής πρωτεύουσας (κυρίως στο γαλλόφωνο τμήμα του Gatineau που ανήκει στην περιοχή της πρωτεύουσας Οττάβας).
Η εν λόγω σπείρα διευκόλυνε την παράνομη έκδοση καναδικών διαβατηρίων σε ανθρώπους του υποκόσμου, έναντι ποσών που ποίκιλαν από 5.000 έως 20.000 δολάρια, όπως ανέφερε ο Κώστας Δημόπουλος, στέλεχος των καναδικών Αρχών Ασφαλείας (RCMP).

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται επίσης ότι οι καναδικές Αρχές ανακαλύπτουν κατά μέσον όρο 66 γνήσια καναδικά διαβατήρια ετησίως τα οποία εκδίδονται για λογαριασμό απατεώνων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου