ΕΛΛΑΔΑ

Δρίτσας: Καταγγελία για σακούλες με τρόφιμα και ψηφοδέλτια του Μώραλη

δρίτσας-καταγγελία-για-σακούλες-με-τρ-357276

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Πειραιά με τους υποψηφίους να εξαπολύουν βολές για τους αντιπάλους τους.

Επίσης απόψε το απόγευμα στις 19.00 πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο κ. Γιάννης Μώραλης στο Πασαλιμάνι, ενώ στις 19.30 λίγα μέτρα μακρύτερα στην πλατεία Κοραή ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο συνδυασμός του κ. Θοδωρή Δρίτσα με την ένδειξη «επείγον» με αποδέκτες «όλους τους αρμόδιους φορείς και τον Μητροπολίτη Πειραιά» όπου αναφέρεται ότι «αυτή τη στιγμή (ώρα 12:30) πολίτες των Καμινίων καταγγέλλουν ότι στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου μοιράζονται τρόφιμα σε σακούλες που περιέχουν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού Μώραλη. Η διανομή γίνεται στο υπόγειο της εκκλησίας, παρουσία και ευθύνη του ιερέα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επιπλέον ότι «απαιτούμε , χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος. Οι πολίτες του Πειραιά, ακόμη και οι πιο φτωχοί είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται. Η βαρβαρότητα αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ήθος της πόλης».

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από γραφείο στο δημαρχείο Πειραιά πάνω στο οποίο υπήρχαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Μώραλης επισημαίνει πως «για μια ακόμη φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του κατέδειξαν τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις τους, που έφεραν τον Πειραιά στην υποβάθμιση και τη μιζέρια. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και το προεκλογικό υλικό που βρέθηκαν στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πρασίνου Γρηγόρη Καψοκόλη, απέδειξαν αυτό που όλος ο Πειραιάς γνώριζε. Ότι δηλαδή, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει καταστήσει τον Δήμο και τις υπηρεσίες του σε ένα απέραντο προεκλογικό κέντρο».

Ο κ. Μώραλης τονίζει επιπλέον ότι «πρόκειται ασφαλώς για μια ξεκάθαρη περίπτωση παράβασης καθήκοντος, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Ευτυχώς όμως αυτή η σκοτεινή περίοδος τελειώνει για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες την ερχόμενη Κυριακή».

Ερώτηση για οφειλές της εταιρείας «Καραϊσκάκης ΑΕ» στον δήμο Πειραιά

Επίσης ερώτηση προς το δήμο Πειραιά και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αν η εταιρεία «Καραϊσκάκης ΑΕ» οφείλει διαφημιστικά τέλη προς το δήμο Πειραιά και τα οποία ανέρχονται κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 στο ποσό των 600.000 ευρώ μετά του ΦΠΑ, απευθύνει δημοσίως ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Καρδαράς με το συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα «Λιμάνι της Αγωνίας».

Σε αίτημα του προς το δήμο Πειραιά ο κ.Καρδαράς αναφέρει ότι από προφορική ερώτηση που απηύθυνε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές τελών διαφήμισης για τις γιγαντοαφίσσες που περιβάλουν το γήπεδο Καραϊσκάκη, ούτε για την εταιρεία που το εκμεταλλεύεται και είναι κατά το νόμο υπόχρεη.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Λιμάνι της Αγωνίας» επισυνάπτει επίσης έγγραφο της εταιρείας «Καραϊσκάκης ΑΕ» με αριθμό πρωτοκόλλου 2942 42/01/2014 με το οποίο υπάρχει αναγνώριση οφειλής προς το δήμο για τα έτη 2011, 2012 και 2013 συνολικού ποσού 248.542,00 πλέον ΦΠΑ.

Ο κ. Καρδαράς τονίζει ωστόσο ότι σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του οι χρεώσεις των υπηρεσιών του δήμου Πειραιά για τα διαφημιστικά τέλη της «Καραϊσκάκης ΑΕ» ανέρχονταν για το έτος 2010 και για τα προηγούμενα έτη στο ποσό των 160.000 ευρώ για κάθε χρόνο πλέον ΦΠΑ και επομένως αν ισχύουν οι χρεώσεις του δήμου Πειραιά τότε οφειλόμενο ποσό για τα έτη 2011,2012,2013 προσεγγίζει τις 600.000 μετά του ΦΠΑ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου