ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοϊδης: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στην Κεφαλονιά

χρυσοχοϊδης-προχωρούν-τα-έργα-αποκατ-35727

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να εξετάσει την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων, διαπιστώθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα των υποδομών, που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το υπουργείο.

«Προχωράμε στην κατασκευή και νέων έργων, που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής, το οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, τα μεγάλα οδικά έργα, που προχωρούν και ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες, έτσι ώστε οι δημόσιες υποδομές του νησιού να γίνουν πολύ καλύτερες από πριν», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών

Σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να δημοπρατηθεί, αφού προηγηθούν κάποιες διαδικασίες, η κατασκευή των εργατικών κατοικιών. «Αυτή τη φορά με πολύ καλές κατοικίες, όπου θα στεγαστούν οι άνθρωποι, που πριν από λίγο καιρό έφυγαν από τα σπίτια τους», είπε ο υπουργός και ανέφερε. Ότι είναι χαρούμενος «γιατί είναι ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο αφορά ανθρώπους μιας λαϊκής, εργατικής πόλης, όπως είναι το Ληξούρι».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αποκατάστασης, τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των λιμανιών Ληξουρίου και Αργοστολίου, ο υπουργός είπε ότι «ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μελέτης και επισκευής των σχολείων, το λιμάνι του Ληξουρίου προχωράει και ελπίζω, ότι το Φεβρουάριο θα προκηρύξουμε την επισκευή και συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου».

«Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς, η προσπάθεια επιλύει προβλήματα και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας, το πώς μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πώς μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσέθεσε: «Κάθε φορά φεύγω από την Κεφαλονιά με τη διαπίστωση ότι τα πράγματα προχωράνε, αλλά και την υπόσχεση προς τον εαυτό μου και προς όλους εσάς, ότι την επόμενη φορά, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου