ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση λιμενεργατών στην πλατεία Κλαυθμώνος

συγκέντρωση-λιμενεργατών-στην-πλατε-35623

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν 24ωρη πανλιμενική απεργία. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ζάππειο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφού απέκλεισε όλες τις υποσχέσεις της περί των λιμανιών, αφού ακούμπησε στους αγώνες των εργαζομένων για να έρθει στην εξουσία, τώρα αγκαλιά με τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους ξεπουλάει τα λιμάνια».

«Σήμερα» υποστήριξε ο κ. Γεωργακόπουλος «βιάζεται να κάνει μία φιέστα παρόλο που υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες προσδιορίζονται και μέσα απο την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως το ό,τι δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχει δημόσια αρχή, προσπαθεί να κλείσει αυτό το θέμα ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και κυρίως δεν έχει απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων στην οποιαδήποτε εξέλιξη για τους εργαζόμενους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου