ΕΛΛΑΔΑ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν και για το νερό

στις-αυτοδιοικητικές-εκλογές-οι-θεσσ-354977

Ως «μεγάλο σταθμό» για την πορεία του νερού στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισαν το επικείμενο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη του νερού μέλη του Συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSΤΕ το νερό».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου η Γιάννα Τσόκου από το Συντονιστικό υπενθύμισε ότι αυτή την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, στα σχολεία, σε κάθε εκλογικό κέντρο, θα στηθούν κάλπες όπου οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίζουν και για το νερό.

«Ήδη υπάρχουν γύρω στους 1.000 εθελοντές που θα στηρίξουν την προσπάθεια, ενώ για τους ετεροδημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, θα στηθεί κάλπη στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης» εξήγησε η κ. Τσόκου.

Στο δημοψήφισμα συμμετέχουν οι 11 από τους 14 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι συγκεκριμένες κάλπες θα στηθούν μέσα στα σχολικά συγκροτήματα στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο της μάχης για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό, το Συντονιστικό διοργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής, στον Λευκό Πύργο, συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μιχάλη Νικολούδη και Γιώργου Καζαντζή.

«Βέβαια και μετά το δημοψήφισμα, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ για μας, αλλά αποτελεί ένα βήμα, για να πάμε παραπέρα και να πληροφορηθεί για το ζήτημα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος» κατέληξε η κ. Τσόκου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου