ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Διαψεύδω τους Financial Times για τον ρόλο Μπαρόζο

βενιζέλος-διαψεύδω-τους-financial-times-για-τον-ρό-354054

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε το δημοψήφισμα ανέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

«Η ευθύνη μου ήταν τεράστια και για αυτό δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα. Είχα ευθύνη απέναντι στις καταθέσεις σας και στη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Με κατέλαβε εξαπίνης ο κ. Παπανδρέου. Έπρεπε να μιλήσω για να κρατήσω τη χώρα όρθια. Όλοι ήταν κατά για το δημοψήφισμα, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέχρι και ο κ. Ραγκούσης στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου».

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι πήγε με κίνδυνο ζωής στις Κάννες για τη συνάντηση.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε αστειότητα το πρώτο δημοσίευμα των Financial Times που ήθελε τον Μπαρόζο να έχει επιβάλει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα. «Ο Παπανδρέου διάλεξε τον πρωθυπουργό που ήθελε» ανέφερε.

«Δε μπορώ να κάθομαι να βλέπω το δήθεν στοίχημα πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές για τοπ ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση και το περίφημο δίλημμα που έθεσε προ ημερών, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Λέμε ψηφίστε μας, για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς, οι ψηφοφόροι τη χώρα». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα κινηθούν μπροστά στην κάλπη με «σοβαρότητα και σύνεση» προκειμένου να διασφαλίσουν «τη σταθερότητα της χώρας».

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για το δίλημμα αυτό, είπε πως από το ίδιο βράδυ, με βάση το αποτέλεσμα θα θέσουν τα ερωτήματα αν η κυβέρνηση «στέκεται» και αν είναι «νομιμοποιημένη». «Άρα αφού θα μας θέτουν το ερώτημα το βράδυ των εκλογών γιατί να μην του πούμε του πολίτη, ότι αυτό θα συμβεί παρ’ το υπόψη σου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο ποσοστό της «Ελιάς» θα θεωρηθεί ικανοποιητικό διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα είναι συνάρτηση της «γενικής αίσθησης» που θα υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα εξαρτηθεί δήλωσε, από το αν ο κόσμος, στηρίζει, αποδέχεται ή έστω ανέχεται μια προσπάθεια, από το αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν ότι έχουν περιβάλλον να κινηθούν, από το αν η αντιπολίτευση θα αποδέχεται ότι υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση ή θα ανέβει στα κρεμμύδια, από την άποψη των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

«Όλοι περιμένουν να βγάλουν εκλογικά συμπεράσματα. Άρα όλοι καραδοκούν. Οι σταθερότητα έχει υπηρετηθεί από εμάς και θα υπηρετηθεί με την εντολή ή τη στήριξη ή έστω την ανοχή του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε επίσης, ως δε μπορεί να κάθεται να βλέπει το δήθεν στοίχημα αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ένα λάθος στοίχημα. Η κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Χωρίς την προσπάθειά μας και το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε τίποτα ούτε θα υπάρχει», σημείωσε.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου