ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Μπαρόζο για την ενιαία τιμή βιβλίου

επιστολή-στον-μπαρόζο-για-την-ενιαία-τ-353849

Επιστολή απευθύνει ο πνευματικός κόσμος της Γαλλίας -εκδότες, βιβλιοπώλες, μεταφραστές, συγγραφείς, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου- στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τη διατήρηση της ενιαίας τιμής βιβλίου στην Ελλάδα.

Τον παρακαλούν να μην επωμιστεί, έστω έμμεσα, την επιβολή της κατάργησης της ενιαίας τιμής βιβλίου στην Ελλάδα και σημειώνουν: «Σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο για όλη την Ευρώπη, η ενιαία τιμή βιβλίου, που εισήχθη το 1997 στην Ελλάδα και επεκτάθηκε στο ηλεκτρονικό βιβλίο το 2010, επέτρεψε την ανάπτυξη ενός υγιούς ανταγωνισμού, όχι βεβαίως μέσω της τιμής, αλλά μέσα από την ποιότητα των υπηρεσιών προς τον πελάτη, τη σταθεροποίηση της αλυσίδας του βιβλίου, τη διατήρηση και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Χάρη στην ποικιλομορφία των καναλιών πώλησης του βιβλίου, την εκδοτική παραγωγή και τη συγκρατημένη εξέλιξη των τιμών, η ενιαία τιμή βιβλίου αποβαίνει ευεργετική για τον καταναλωτή.

Η σύνδεση της παρεχόμενης βοήθειας προς το ελληνικό κράτος με τη χαλάρωση του νόμου για την ενιαία τιμή δεν μπορεί παρά να βλάψει τη λογοτεχνική παραγωγή και την ανάγνωση στην Ελλάδα, τη χώρα που αποτελεί το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού…».

Υπογραφές

Την επιστολή υπογράφουν οι: Laurence Kiefe, πρόεδρος Ενωσης Μεταφραστών Λογοτεχνίας, Vincent Monade, πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Jean Claude Bologne, πρόεδρος Εταιρείας Ανθρώπων των Γραμμάτων, Matthieu de Montchalin, πρόεδρος Ενωσης Γάλλων Βιβλιοπωλών, και Vincent Montagne, πρόεδρος Ενωσης Γάλλων Εκδοτών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου