ΕΛΛΑΔΑ

Στα φαρμακεία χιλιάδες αντιγριπικά εμβόλια – Ποιο το κόστος χωρίς ιατρική συνταγή

στα-φαρμακεία-χιλιάδες-αντιγριπικά-ε-352931

Στα περισσόερα φαρμακεία της χώρας έχουν ήδη φτάσει τα αντιγριπικά εμβόλια καθώς η αντιγριπική περίοδος είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, εν όψει της έξαρσης της γρίπης,στα φαρμακεία θα διατεθούν άμεσα 137.000 αντιγριπικά εμβόλια.

Τα εμβόλια για τη γρίπη βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων, ενώ στη φετινή παραγγελία που έγινε μέσω του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια, που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.

Πόσο κοστίζουν

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-2020), σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, παρέχει προφύλαξη έναντι και του ιού της πανδημίας Α (Η1Ν1) που εμφανίστηκε το 2009.

Οσον αφορά το κόστος του, η λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Επισήμως ο αντιγριπικός εμβολιασμός άρχισε την 1η Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου