ΕΛΛΑΔΑ

Αρβανιτόπουλος: Καμία αλλαγή σε επιτηρητές πανελλαδικών και τετράδια

αρβανιτόπουλος-καμία-αλλαγή-σε-επιτη-352707

«Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στη σχετική εγκύκλιο» δηλώνει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο λόγω περικοπών θα υπάρχουν φέτος λιγότεροι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις και λιγότερα τετράδια στη διάθεση των μαθητών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ακόμη ότι, σε συμφωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. αποφασίστηκε να δοθεί παράταση πέραν της 23ης Μαΐου οπότε ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας. Κατ’ επέκταση «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων είπε ο υπουργός Παιδείας.

Πρυτάνεις και «Αθηνά Νο2»

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ σε χθεσινή συνέντευξη τους για τα προβλήματα δυσλειτουργίας που έχει δημιουργήσει στα Ιδρύματα τους ο νέος Νόμος Πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απόλυτα και θα αξιολογηθεί έπειτα από ένα εύλογο διάστημα ώστε να γίνουν αν χρειαστεί βελτιώσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ακόμη ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου ένα νέο σχέδιο συγχώνευσης και κατάργησης τμημάτων. «Αν πάντως υπάρξει ανάγκη θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με την ακαδημαϊκή κοινότητα» πρόσθεσε πάντως, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τις σχετικές πληροφορίες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου