ΕΛΛΑΔΑ

Γκάιτνερ: Υπήρχε γερμανικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

γκάιτνερ-υπήρχε-γερμανικό-σχέδιο-εξό-352257

Ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, δια χειρός του πρώην Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Στο βιβλίο που τιτλοφορείται «Stress Test», ο κ. Γκάιτνερ, αποκαλύπτει ότι στα τέλη του Ιουλίου 2012, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Γκάιτνερ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ευρώπη επισκέφθηκε το νησί Σιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, για να συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Εκεί, ο Σόιμπλε του δήλωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι είναι εύλογη, ακόμα και επιθυμητή, η στρατηγική να διωχθούν οι Έλληνες εκτός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ η σκέψη του Σόιμπλε ήταν ότι με την Ελλάδα εκτός, η Γερμανία θα μπορούσε να διαθέσει την οικονομική στήριξη που χρειαζόταν η Ευρωζώνη, αφενός διότι ο γερμανικός λαός δεν θα εκλάμβανε τη βοήθεια προς την Ευρώπη ως στήριξη των Ελλήνων, αφετέρου γιατί η ελληνική έξοδος θα τρομοκρατούσε αρκετά την Ευρώπη για να προχωρήσει σε ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας. «Βρήκα το επιχείρημα τρομακτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάιτνερ.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου