ΕΛΛΑΔΑ

Ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ βάζει όλο το ιατρικό ιστορικό στο πορτοφόλι

ο-e-γειοκρατησ-βάζει-όλο-το-ιατρικό-ιστο-351787

Ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο χωράει όλο τον ιατρικό φάκελο ενός ασθενούς στο πορτοφόλι του και μπορεί να σώσει ζωές, ανέπτυξαν μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Pierce.

Μάλιστα, ο «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» απέσπασε το 1o βραβείο καινοτομίας όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ – Junior Achievement Greece).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σώσει ζωές αλλάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φακέλου, αλλά και να συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας.

Ο «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» αποτελείται από δύο στοιχεία. Μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να καταχωρεί και να παρακολουθεί τις ιατρικές του εξετάσεις και την πορεία της υγείας του, αλλά και να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ένας ιστότοπος με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή και παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε θέματα υγείας.

Άτομα που υποβάλλονται συχνά σε ιατρικές εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ασθενείς με διαβήτη, έγκυες γυναίκες, αθλητές, ηλικιωμένοι αλλά και επαγγελματίες, που, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της δουλειάς τους αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, διαθέτουν με τον «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ» όλο το ιατρικό τους ιστορικό αποθηκευμένο σε μία κάρτα USB, αναφέρεται.

«Σε περίπτωση ανάγκης όλα τα προσωπικά στοιχεία και οι ιατρικές πληροφορίες είναι στη διάθεση του κάθε κέντρου άμεσης βοήθειας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, καθώς και της χορήγησης της κατάλληλης θεραπείας, με προφανή οφέλη για τη διατήρηση της υγείας του ατόμου. Ο Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνεται.

Οι μαθητές που ανέπτυξαν την εφαρμογή έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για να του παρουσιάσουν τον «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου