ΕΛΛΑΔΑ

Βουτσάς, Καραγιάννη, Ζαχαράτος, Λουδάρος μιλούν για τη Ζωή Λάσκαρη

βουτσάς-καραγιάννη-ζαχαράτος-λουδάρ-350999

Ο καλλιτεχνικός κόσμος που έζησε τη Ζωή Λάσκαρη είναι σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος για την αιφνίδια απώλεια. Μιλήσαμε με μερικούς από τους ανθρώπους που έγραψαν μαζί της την ιστορία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου

Κώστας Βουτσάς: Είμαι σε κατάσταση πληγής

«Είμαι καταστεναχωρεμένος», μας είπε ο Κώστας Βουτσάς. «Νιώθω μια πολύ μεγάλη απώλεια. Χάσαμε μια πολύ σπουδαία κοπέλα, ένα αιθέριο πλάσμα, μια όμορφη γυναίκα που δεν είχε ποτέ το “εγώ”. Ηταν άνθρωπος του “εμείς”. Την αγαπούσαμε όλοι, μας αγαπούσε όλους. Είμασταν πάντοτε αγαπημένοι. Εγώ την ήξερα τη Ζωή από μικρή παιδί διότι μέναμε στην ίδια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη: Η Ζωή Σαπουντζάκη, η Ζωή Λάσκαρη κι εγώ. Φίλοι από μικρά παιδιά. Μέναμε μαζί», καταλήγει. Τι είναι αυτό, άραγε, που θα θυμόμαστε από τη Ζωή Λάσκαρη για το οποίο ξεχώριζε; «Η ομορφιά της, η καλοσύνη της, η απλότητά της», απαντά. «Το ξέρετε ότι ήθελαν να την υιοθετήσουν ο Φιλοποίμην κι η Τζέλα Φίνου; Κρίμα που έφυγε…». Αλήθεια, τι θυμάται από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου που πρωταγωνίστησαν; «Είμαι σε κατάσταση πληγής. Τι να πρωτοθυμηθώ;», λέει.

Μάρθα Καραγιάννη: Εχω μείνει άναυδη

«Τι να πω για τη Ζωή; Εχω μείνει άναυδη. Επρεπε να μου το επιβεβαιώσουν τα κανάλια για να το πιστέψω», λέει στο TheTOC η Μάρθα Καραγιάννη. Δεν πίστεψα ότι αυτό μπορεί να συμβεί.Εφυγε πολύ νέα, χάθηκε άδικα». Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν είχαν επαφή με τη Ζωή Λάσκαρη εδώ και χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν μαλώσει. «Απλά τραβήξαμε τους δρόμους μας». Πως το θυμάται αυτό το “κορίτσι” που έγραψαν μαζί τις χρυσές σελίδες του ελληνικού κινηματογράφου; «Οπως το θυμάται όλος ο ελληνικός λαός. Χαρούμενο, ευτυχισμένο. μια υπέροχη γυναίκα…».

Τάκης Ζαχαράτος: Πάντα κορίτσι θα μείνει η Ζωή

«Εμαθα το γεγονός της απώλειας της ζωής από ένα φίλο μου κι ένιωσα μεγάλη συγκίνηση. Διπλή απώλεια: φεύγει μια μεγάλη καλλιτέχνης και μια καλή μου φίλη. Μαζί της κλείνει οριστικά ο κύκλος της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Ηταν ένα κορίτσι – πάντα κορίτσι θα μείνει η Ζωή – που έφερε διεθνή αέρα. Για μένα θα είναι πάντα η ελληνίδα Μέριλιν. Ηταν σπουδαία, γενναιόδωρη, αληθινή, εκρηκτική. Ελεγε τη γνώμη της δυνατά κι ωραία», μας λέει ο Τάκης Ζαχαράτος. «Υπήρξε μια γυναίκα που δοξάστηκε από τον κόσμο, λατρεύτηκε από τον άντρα της, έκανε παιδιά, έζησε μια ζωή υπέροχη γεμάτη αγάπη. Ξεκίνησε δύσκολα αλλά σαν βορειοελλαδίτικο παλικαράκι τα κατάφερε. Θα είναι χαρούμενη από εκεί πάνω. Ζωή σου βγάζω το καπέλο…».

Αντώνης Λουδάρος: Ήταν σε άριστη κατάσταση χθες το βράδυ

«Μιλήσαμε χθες το βράδυ στο τηλέφωνο διότι ενδιαφερόταν για κάθε λεπτομέρεια του έργου που ετοιμάζαμε. Ήταν σε άριστη κατάσταση χθες το βράδυ. Μιλήσαμε για το σκηνικό της παράστασης που έχει ήδη ετοιμαστεί και δώσαμε 1η Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για να ξεκινήσουμε τις πρόβες. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν το περίμενε κανείς. Ήταν μια σούπερ επαγγελματίας και εξαιρετικός άνθρωπος», μας είπε ο Αντώνης Λθυδάρος που θα τη σκηνοθετούσε το χειμώνα στο έργο «Δουλειές με φούντες» του Γ. Γιαννακόπουλου.

Σεμίνα Διγενή: Αμηχανία….

«Αισθάνομαι πολύ αμήχανα να πω κάτι περισσότερο από το post που έκανα στα social media», μας είπε η Σεμίνα Διγενή παραπέμποντάς μας στην ανάρτησή της στο Facebook.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου