ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις έξι διακινητών παράτυπων μεταναστών σε Ικαρία, Ψέριμο και Ρόδο

συλλήψεις-έξι-διακινητών-παράτυπων-μ-350655

Tρεις αλλοδαπούς διακινητές συνέλαβαν οι λιμενικοί στην Ικαρία. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, περιπολικό σκάφος τούς εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μαγγανίτη να αποβιβάζουν με βοηθητικό σκάφος από ιστιοφόρο 73 παράτυπους μετανάστες-πρόσφυγες.

Στην Ψέριμο, 39 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε δύσβατη βραχώδη περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.

Λίγη ώρα αργότερα, με τη συνδρομή ιδιωτικού ταχύπλοου, ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο που τους είχε αποβιβάσει και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ως οι διακινητές.

Στη Ρόδο, ένας διακινητής και 114 αλλοδαποί χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε ιστιοφόρο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Στεγνών. Οδηγήθηκε στη νέα Μαρίνα Ρόδου, όπου οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, σε 1.058 ανήλθαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι διασωθέντες από το Λιμενικό παράτυποι μετανάστες, που σε 28 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Αγίου Ευστρατίου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου