ΕΛΛΑΔΑ

Νάουσα: 100 τα κρούσματα στην Επισκοπή έπειτα από γάμο – Τι λέει ο δήμαρχος

νάουσα-100-τα-κρούσματα-στην-επισκοπή-έπ-350623

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατέγραψαν 100 κρούσματα κορονοϊού στην Επισκοπή του Δήμου Νάουσας έπειτα από γάμο που τελέστηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου σε εκκλησία της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν έγινε γλέντι για τον γάμο, όμως πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, μια στο σπίτι του γαμπρού και μια στο σπίτι της νύφης, απ’ όπου προέκυψαν πολλά κρούσματα κορονοϊού.

«Η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα κρούσματα πλήττουν ακόμη και τους μαθητές στα σχολεία. Υπήρξε μεγάλη εξάπλωση του ιικού φορτίου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας» ανέφερε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας.

Και πρόσθεσε: «Οι λόγοι για τους οποίους δεν πείθονται οι κάτοικοι να εμβολιαστούν είναι πολλοί. Στην ελληνική επαρχία, όπου ενδεχομένως δεν φτάνει η φωνή της κεντρικής κυβέρνησης έχει σημασία ο λόγος κάποιων ανθρώπων, όπως ο δήμαρχος, ο δάσκαλος, ο πρόεδρος της κοινότητας, ο παπάς»

«Αυτοί επιβαρύνονται με την ευθύνη να πείσουν την κοινωνία να εμβολιαστεί. Ωστόσο, τα ποσοστά δείχνουν ότι κάποιοι αρνούνται τον εμβολιασμό, ανεξαρτήτως των λόγων πειθούς και επιλέγουν την παραπληροφόρηση» ανέφερε.

«Συνολικά μετράμε πάνω από 350 κρούσματα στον Δήμο Ναούσης, αριθμός εξαιρετικά υψηλός. Στο νοσοκομείο Νάουσας νοσηλεύονται δυο άτομα, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα» κατέληξε ο κ. Καρανικόλας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά τα κρούσματα οι κάτοικοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο χωριό κάποιο με μάσκα και κάποιοι χωρίς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου