ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας καταγγελίες για στήριξη του Γ.Μώραλη

διαψεύδει-το-υπουργείο-παιδείας-κατα-348914

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τον ισχυρισμό του υποψήφιου δημάρχου του Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα περί αποστολής προσκλήσεων για εκδηλώσεις προβολής του ανθυποψηφίου του Γιάννη Μώραλη, με δαπάνες του υπουργείου.

«Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, και προσθέτει πως «κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου), και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη».

«Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες.

Ο Θόδωρος Δρίτσας, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για τον οποίο ισχυρίστηκε, επίσης, ότι «στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη».

«Τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκπρόσωπο του λαού να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο», είχε σημειώσει ο κ. Δρίτσας.

Το υπουργείο Παιδείας ζητάει να σταματήσει άμεσα η αναπαραγωγή των πληροφοριών αυτών που διακινήθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου