ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

φρούριο-η-θεσσαλονίκη-για-τη-δεθ-345318

Φρούριο θα θυμίζει η Θεσσαλονίκη κατά τη διεξαγωγή της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

Συνολικά θα διατεθούν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ επιστρατεύονται δύο «Αίαντες» (εκτοξευτήρες νερού) και δύο ελικόπτερα.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνουν το σχεδιασμό τους στην αντιμετώπιση τυχόν αντιδράσεων για το φλέγον ζήτημα των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Από το πρωί της Παρασκευής, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εξελίσσεται αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με προληπτικό χαρακτήρα σε επισημασμένα σημεία της πόλης, ως ένα «δείγμα» των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τυχόν ταραχών.

Για τις Σκουριές Χαλκιδικής, οι πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιούσαν για την ύπαρξη ατόμων, ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων, και βρίσκονται σε χώρους κάμπινγκ της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται, κάτω από διακριτική αλλά έντονη αστυνομική επιτήρηση, για τυχόν μετακίνησή ατόμων προς τη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή τους στις πορείες διαμαρτυρίας.

Στις αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης θα προστεθούν περίπου 600 αστυνομικοί από την Αθήνα, με 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ενώ στην συμπρωτεύουσα ταξίδευσαν δύο «Αίαντες», τα οχήματα εκτόξευσης νερού, δύο κινητά κέντρα επιχειρήσεων και τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.. Στα μέτρα ασφάλειας της ΔΕΘ συμμετέχουν κυρίως σε πληροφοριακό επίπεδο αξιωματικοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και Κρατικής Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί φραγμοί θα στηθούν και πάλι μπροστά από το «Βελλίδειο», όπου είθισται να κατευθύνονται οι κεφαλές των πορειών, όπως και στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ με την παράταξη λεωφορείων των ΜΑΤ. Το κύριο βάρος των μέτρων θα είναι στις αυριανές διαδηλώσεις, ωστόσο ενισχυμένα αναμένεται να είναι τα μέτρα και σήμερα, οπότε θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την Κυριακή, την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο».

huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου