ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι νοητή, δίχως την Ελλάδα

παυλόπουλος-η-ευρωπαϊκή-ένωση-δεν-είν-344412

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως “έχει το μεγάλο προνόμιο να εγκαινιάζει την 80η ΔΕΘ”. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που εκφράζει “σε κρίσιμες για το Έθνος μας περιόδους όπως η τωρινή, το μεγαλείο της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας με λίκνο την Μακεδονία. Της οποίας η ελληνικότητα γίνεται, προϊόντος του χρόνου, τόσο περισσότερο αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη όσον οι συνήθεις υπότροποι παραχαράκτες και κιβδηλοποιοί της ιστορίας ευτελίζονται προοδευτικώς” όπως είπε με σαφή αναφορά προς τους γείτονές μας στο βορρά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισε “μακράν κορυφαία εδώ και πολλές δεκαετίες οικονομική εκδήλωση της Χώρας μας και όχι μόνον”. “Από το 1926, όταν οργανώθηκε η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο θεσμός κάθε χρόνο –μ’ εξαίρεση τις εμπόλεμες περιόδους και τις περιόδους συνταγματικής εκτροπής, που δυστυχώς δεν υπήρξαν λίγες- εξελίσσεται και βελτιώνεται, θα ’λεγα με γεωμετρική μάλιστα πρόοδο” όπως είπε στη συνέχεια.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ΕΕ και την ευρωζώνη

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την Ευρώπη και την “πορεία της Χώρας μας και του Λαού μας, με βάση το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον” όπως είπε. “Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ευρωπαϊκή μας πορεία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Μια κοινή πορεία με όλους εκείνους τους λαούς που ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ίδρυσή της και προσανατολίσθηκε η προοπτική της” σημείωσε και πρόσθεσε: “η Ελλάδα και ο Λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα. Ακούγονται ορισμένες φωνές, ευτυχώς μεμονωμένες, που διερωτώνται: «Αξίζει τον κόπο αυτό το ευρωπαϊκό μέλλον, μέσα σε μιαν Ευρώπη που έχει αυτά τα προβλήματα, αυτή την έλλειψη αλληλεγγύης, την έλλειψη κατανόησης εν πολλοίς;»”

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου