ΕΛΛΑΔΑ

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε δύο δημοσκοπήσεις

ισοπαλία-συριζα-ν-δ-σε-δύο-δημοσκοπή-344399

Ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της MRB, που διενεργήθηκαν εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Οριακό προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, καταγράφεται σε μέτρηση της Metron Analysis.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκμηδενίστηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που διενεργήθηκε το διάστημα 1 – 3 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 27% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου.

Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που αφορούσε στο διάστημα 25-27 Αυγούστου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να έχει προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (6%) και το Ποτάμι που συγκεντρώνει 5,5%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων εμφανίζονται να συγκεντρώνουν από 4,5%, ενώ ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Εκτός Βούλης φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 10,5%.

MRB: Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Απόλυτη ισοπαλία με ακριβώς ποσοστό 25,1% στην πρόθεση ψήφου και 29,6% στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δείχνει για ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star.

Στη δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν ποσοστό 25,1%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,6%. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται εκτός Βουλής με ποσοστό 2,3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 15,2%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 29,6 %, η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3 % και οι ΑΝΕΛ 2,7%. Άλλο κόμμα εκτιμάται πως θα ψηφίσει το 4,7%.

Προβάδισμα της Ν.Δ. με 0,6% σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Οριακό προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, καταγράφεται σε μέτρηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο εμφανίζεται το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,1% και το Ποτάμι 4,8%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 4%, η Λαϊκή Ενότητα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 3,4%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,3%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 29,6%. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ακολουθούν με 6,5%, το Ποτάμι με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,3% και οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,6%.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου