ΕΛΛΑΔΑ

«Ώρα του Πολίτη» καθιερώνει από τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ.

ώρα-του-πολίτη-καθιερώνει-από-τη-δευ-344095

Την «Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει σε μόνιμη βάση από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της δίμηνης πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του θεσμού, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η «Ωρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, από 6-8 το απόγευμα σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα, προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά, από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου, σε 14 Αστυνομικά Τμήματα. σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας, όπου οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεών τους με τους διοικητές υπάρχουν σε ειδικό banner στην αρχική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στο www.hellenicpolice.gr.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου