ΕΛΛΑΔΑ

Συνωστισμός φοιτητών για μια θέση σε λεωφορείο στο Ρέθυμνο

συνωστισμός-φοιτητών-για-μια-θέση-σε-λ-343866

Τα δρομολόγια στο Ρέθυμνο είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν όλους τους επιβάτες. Ο συνωστισμός κατά διαστήματα είναι αναπόφευκτος…

Τον συνωστισμό βιώνουν, εν μέσω πανδημίας και σε ώρες αιχμής, οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία εκτελούν δρομολόγια στην πόλη του Ρεθύμνου. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο κατά την μετακίνηση με αρθρωτά λεωφορεία, τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο από και προς την πανεπιστημιούπολη Γάλλου, όπως κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η φοιτήτρια Έλσα Σκλάβου στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» και το δημοσιογράφο, Μάνο Δασκαλάκη, αναφορικά με τα ζητήματα που προβληματίζουν τους φοιτητές στην εποχή της πανδημίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές των πολιτών περί συνωστισμού επιβατών στα λεωφορεία, ο αντιπροέδρος των ΚΤΕΛ, Γιώργος Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ξεκαθάρισε πως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπαγορεύει η πολιτεία.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης, εξηγεί πως τα λεγόμενα αρθρωτά λεωφορεία είναι χωρητικότητας 180 επιβατών, όμως βάσει των υγειονομικών μέτρων η πληρότητα ανέρχεται στο 65%, με συνέπεια να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 105 επιβάτες.

Την ίδια στιγμή, στα λεωφορεία 50 θέσεων που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, βάσει της οδηγίας περί πληρότητας κατά 65%, επιτρέπεται η είσοδος σε 34 επιβάτες οι οποίοι πρέπει να είναι καθήμενοι.

Σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια από και προς την πανεπιστημιούπολη Γάλλου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ, ο αριθμός των επιβατών κυμαίνεται από 70 έως 100, ενώ το ΚΤΕΛ δυτικής Κρήτης έχει την ευελιξία, όπως ανέφερε, να πυκνώσει ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια του, έπειτα από συνεννόηση με την Πρυτανεία.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου