ΕΛΛΑΔΑ

Συμμαχίες μόνο μετά τις κάλπες

συμμαχίες-μόνο-μετά-τις-κάλπες-341398

Ενα νέο σχέδιο για τη χώρα και μια μεγάλη συμμαχία μετά τις εκλογές, αναλόγως των πολιτικών μηνυμάτων που θα καταγραφούν με την ψήφο των πολιτών, αναζητεί ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρώντας να αναδείξει τα δικά του «διλήμματα».

«Το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με τον Σαμαρά ή τον Tσίπρα. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον Βενιζέλο», δήλωσε χθες μιλώντας στον Βήμα FM ο αρχηγός του Ποταμιού, θέλοντας να επισημάνει ότι προ των εκλογών δεν μπορεί να γράφονται σενάρια για ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές.

Στηρίζοντας τη θέση ότι «χρειάζεται νέο αίμα στην πολιτική», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε εν συνεχεία ότι μετά τις ευρωεκλογές το Ποτάμι θα παρουσιάσει «20 προτάσεις για το μέλλον της χώρας» και θα καλέσει τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα να υπογραμμίσουν τα σημεία της συμφωνίας ή της διαφωνίας τους. «Εάν συμφωνήσουμε στα 17 σημεία και στα τρία πούμε ότι διαφωνούμε, τότε θα προχωρήσουμε. Οποιος κι αν είναι αυτός. Βέβαια θα δούμε πρώτα και το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι δεν μπορείς να πεις για συνεργασίες χωρίς το βάρος των επιλογών του κόσμου», υποστήριξε ο Στ. Θεοδωράκης, κάνοντας αιχμηρά σχόλια για το δίλημμα που έθεσε εν όψει της τριπλής κάλπης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι αν δεν πάει καλά εκλογικά ο Βενιζέλος θα γκρεμιστεί η Ελλάδα; Δυσκολεύομαι να μη γελάσω. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουμε μια επαφή με την πραγματικότητα. Και δεν βρίσκω ότι είναι ωραίο να έρχεται ένας εκβιασμός από το μέρος της κυβέρνησης, να ακούμε τον αντιπρόεδρο να λέει “ή εγώ ή το χάος”», ισχυρίστηκε και προσέθεσε με νόημα ότι στις 25 Μάη έχουμε ευρωεκλογές και όχι βουλευτικές εκλογές.

Ανοιγμα

Οι γνωρίζοντες λένε πάντως ότι όπως η Ελιά θέλει να κόψει ενδεχόμενες διαρροές ψηφοφόρων προς το Ποτάμι (ή τη ΔΗΜΑΡ κ.ά.), έτσι και ο Σταύρος Θεοδωράκης επιδιώκει να προσελκύσει δυσαρεστημένους ή «θυμωμένους» από το άλλοτε κραταιό κόμμα. Η εξίσωση είναι προς το παρόν δύσκολη και τα μόνα δείγματα γραφής προέρχονται από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Για την προεκλογική καμπάνια του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης ετοιμάζει αντί εκλογικών κέντρων σκηνές, θέλοντας να εξασφαλίσει πανελλήνια παρουσία χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος, όπως δηλώνει.

Μέσα στις επόμενες μέρες δε, ο ίδιος και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, είτε μιλώντας σε εκδηλώσεις είτε δίνοντας συνεντεύξεις, θα προσπαθήσουν να αποσαφηνίσουν τις θέσεις του κόμματος για την οικονομία, την ανεργία, τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα κ.ά. Σήμερα το Ποτάμι κάνει στάση στον Πύργο Ηλείας, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις φίλων και εθελοντών ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου