ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγές για το επεισόδιο στη Βουλή καταθέτει η Κωνσταντοπούλου

αγωγές-για-το-επεισόδιο-στη-βουλή-κατα-340627

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δήλωσή της η κ.Κωνσταντοπούλου αναφέρει: «Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για όσα διέπραξαν οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε επίπεδο αστικό και ποινικό» κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και Γιάννη Δριβελέγκα»ς.

«Οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, ο πρώτος ως Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και ο δεύτερος ως 5ος Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής (θέση η οποία προορίζεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για το 3ο σε δύναμη Κόμμα της Αντιπολίτευσης και όχι για Κόμμα της Κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ), επιχείρησαν μία κανιβαλική και άκρως συκοφαντική και υβριστική επίθεση εναντίον μου», σημειώνει.

«Ο Μιχάλης Κασσής, βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος σαν να μην έχει ασκήσει ποτέ το κόμμα του εξουσία, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Στις ευπρεπείς διαμαρτυρίες του Εισηγητή μας Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τον ρώτησε: «Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος ευθύνεται; Ποιος φταίει;», ο Μ. Κασσής απάντησε με δυσανάλογη και απρόκλητη επιθετικότητα: «Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!», πρόσθέτει μεταξύ άλλων η κ.Κωνσταντοπούλου.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι στην προσβολή συμμετείχε ευθέως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος της είπε: «Έχω κάνει με τον πατέρα σας, δεν τιμάτε το επίθετό σας». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτοί που της συμπαρασταθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν «για την εναντίον μου προσβολή τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και η βουλευτής των ΑΝ. ΕΛ. Ραχήλ Μακρή».

Ακόμη παραθέτει παραθέτει και τους επίμαχους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου