ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει στη φυλακή ο Λ. Λαυρεντιάδης

παραμένει-στη-φυλακή-ο-λ-λαυρεντιάδης-337225

Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέχρι τον ερχόμενο μήνα, που λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησής του, καθώς βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει σε δίκη τον ίδιο και 33 συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση της PROTON BANK, διατάσσει την παραμονή στη φυλακή όσων εκ των κατηγορουμένων κρατούνται.

Με βούλευμά του (αριθμ. 695/2014) το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επιχειρηματίες και στελέχη της τράπεζας της επίμαχης περιόδου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου αλλά και οι καταζητούμενοι Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του, Γιώργος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν παράνομες δανειοδοτήσεις ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φαίνεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

Το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον εκδότη Αντώνη Δελατόλλα.

Απόρριψη

Οι εφέτες απέρριψαν όλες τις αιτήσεις κατηγορουμένων για την άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους με περιοριστικούς όρους, ενώ αρνητικά απάντησαν στα αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Με το βούλευμα απορρίφθηκε και η πρόταση του εισαγγελέα Π. Καψιμάλη για αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη, με επιβολή χρηματικής εγγύησης 100 εκατομμυρίων και αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου