ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι αρχιφύλακες που συνελήφθησαν για χρηματισμό

στον-εισαγγελέα-οι-αρχιφύλακες-που-συ-337060

Στον εισαγγελέα Κέρκυρας θα οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη, οι δύο αρχιφύλακες και ο ιδιώτης συνεργός τους, που συνελήφθησαν να χρηματίζονται από κέρδη παράνομου τζόγου.

Οι δύο αρχιφύλακες, 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν στην Κέρκυρα από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο είχε μεταβεί από μέρες στο νησί και τους παρακολουθούσε. Κατηγορούνται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία.

Οι δύο αρχιφύλακες υπηρετούσαν στην Ασφάλεια της Κέρκυρας και έβγαζαν πλούσιο «μισθό», παρέχοντας «προστασία» σε επιχειρηματία, ο οποίος είχε μετατρέψει, από τον περασμένο Αύγουστο, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μίνι καζίνο.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δύο αρχιφύλακες είχαν αναλάβει να διασφαλίζουν στον επιχειρηματία ότι δεν θα γινόταν αστυνομικός έλεγχος στο κατάστημα, με τη συμφωνία να λαμβάνουν το 50% των μηνιαίων κερδών από τα παράνομα παιχνίδια.

Από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014, όμως, ο επιχειρηματίας, υπό την εκβιαστική απειλή των δύο αστυνομικών ότι θα κατασχέσουν τα παράνομα ηλεκτρονικά μηχανήματα, κατέβαλε σταδιακά περισσότερα χρήματα, σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Το διάστημα αυτό οι δύο αρχιφύλακες απέσπασαν από τον επιχειρηματία 12.000 ευρώ, ενώ η παράδοση των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν σε υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας, με την παρουσία του ενός ή και των δύο αστυνομικών.

Το τελευταίο δίμηνο, οι δυο αρχιφύλακες, ύστερα από υπόδειξή τους, παραλάμβαναν τα χρήματα σε κλειστό φάκελο, μέσω του ιδιώτη, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση του επιχειρηματία με έναν από τους αστυνομικούς, συμφωνήθηκε να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, σε προκαθορισμένο ραντεβού, σε εστιατόριο της Κέρκυρας.

Ο αρχιφύλακας αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και βγήκε από το κατάστημα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν το χώρο, μαζί με τον δεύτερο αρχιφύλακα, ο οποίος ήταν «τσιλιαδόρος» απ’ έξω.

Στη συνέχεια συνελήφθη και ο ιδιώτης συνεργός τους. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αρχιφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου