ΕΛΛΑΔΑ

Φιάσκο η φυτεία με τα 3.200 δενδρύλλια κάνναβης

φιάσκο-η-φυτεία-με-τα-3-200-δενδρύλλια-κάνν-336661

Σε… γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι εξελίσσεται η ανακάλυψη των φυτωρίων με τα 3.250 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 70 εκατοστών μέσα σε δύο θερμοκήπια που διατηρούσε ένας 42χρονος σε αγροτική τοποθεσία του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη, καθώς φέρεται ότι πρόκειται για παραγωγή… κλωστικής κάνναβης!

Ήδη, την Τετάρτη ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο οποίος σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου του επέβαλε να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Κατά την απολογία του αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών του τοπικού τμήματος ότι είναι χασισοκαλλιεργητής και παραδέχθηκε μόνο ότι στην κατοικία του καλλιεργούσε εννέα δενδρύλλια κάνναβης για προσωπική χρήση, επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Για την φυτεία «μαμούθ», προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για νόμιμη καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, που είχε αδειοδοτηθεί αλλά δεν ευδοκίμησε και καταστράφηκε στη διάρκεια της μεταφύτευσης. Μάλιστα, ο συνήγορος του 42χρονου Διονύσης Βέρρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό “ΚΡΗΤΗ TV” αποκάλυψε ότι ο 42χρονος είχε κάνει αναγγελία της καταστροφής στις 8 Οκτωβρίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και περίμενε τον σχετικό έλεγχο προκειμένου να καταστρέψει τα δενδρύλλια. Όμως, πριν πάει το συνεργείο του Οργανισμού πήγαν οι… αστυνομικοί!

Αυτό δεν ήταν το πρώτο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με την καλλιέργεια κάνναβης, καθώς στις αρχές Ιουλίου του 2018 είχε ανακοινώσει πανηγυρικά τον εντοπισμό 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου στην Καρδίτσα και την σύλληψη ενός 44χρονου ως καλλιεργητή. Όμως, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης που ανήκε σε 24χρονο συγγενή του, ο οποίος μάλιστα ήταν δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών διέθετε την προβλεπόμενη προέγκριση για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου