ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα για την ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

μεγάλη-η-συμμετοχή-στην-ημερίδα-για-τη-336343

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και με τη θετική ανταπόκριση της Επιστημονικής Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας), πραγματοποιήθηκε με οικοδεσπότη την Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και το Kafkas Institute of Training and Development, με πολύ μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ην Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00 στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos, με μεγάλη προσέλευση μελών, φορέων και πολιτών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας μίλησε ο κ. Αντώνης Σαλευρής, Ηλεκτρονικός Μηχανικός BSc, Πτυχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Πτυχ. Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε. Μέσα από την εισήγηση του ομιλητή αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ειδικούς χώρους εργασίας (Υποσταθμοί, Εργοτάξια κ.λπ.), σε οικίες και εξωτερικούς χώρους, το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και την ασφάλεια αυτών, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αποφυγής ατυχημάτων, στους παράγοντες επικινδυνότητας καθώς και στις αιτίες τους. Επιπλέον, ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μοντέλα ασφάλειας, στις μεθόδους προστασίας, γείωσης και μέτρησης αυτής σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη συμμετοχική διδασκαλία, όπου ως εργαλεία εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται πέραν των εισηγήσεων, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τον εισηγητή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ κος Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ κος Τσιργούλας Αχιλλέας απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων και ευχαρίστησαν θερμά Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και το Kafkas Institute of Training and Development για την άψογη συνεργασία και ημερίδα.

Τέλος, ευχαρίστησαν τα μέλη του ΣΕΗΜ και της ΕΕΤΕΜ για την συμμετοχή τους και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση περισσότερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία των δύο φορέων του Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου