ΕΛΛΑΔΑ

Πως έπεισαν οι αρχές τον συζυγοκτόνο ότι η Νεκταρία ζει και να παραδοθεί

πως-έπεισαν-οι-αρχές-τον-συζυγοκτόνο-ό-335801

Επί επτά ώρες οι ειδικοί διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούσαν να πείσουν τον 54χρονο συζυγοκτόνο να απομακρυνθεί από το γκρεμό και να παραδοθεί στα χέρια τους.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η διαπραγμάτευση κινούνταν σε τεντωμένο σχοινί. Σε απόσταση μόλις 50-100 μέτρων από το σημείο όπου σκότωσε με μαχαιριές την 48χρονη Νεκταρία, ο 54χρονος απειλούσε να πέσει στο κενό και ήταν φορές που οι αστυνομικοί φοβήθηκαν ότι πράγματι θα το πράξει.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησης της ομάδας, οι διαπραγματευτές προσπάθησαν να «διαβάσουν», όσο καλύτερα μπορούσαν, τον 54χρονο. Να αντλήσουν πληροφορίες για το προφίλ του μέσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά και μέσω του ψυχιάτρου.

Ο ρόλος του γιου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretalive οι διαπραγματευτές υποστήριζαν ότι η Νεκταρία βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Δεν την είχε σκοτώσει, την είχε τραυματίσει. Η 48χρονη μητέρα ήταν στο χειρουργείο και έδινε μάχη για τη ζωή της. Με αυτόν τον τρόπο έδιναν διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει ο συζυγοκτόνος. Αφού ήταν ζωντανή, δεν είχαν τελειώσει όλα.

Σε αυτή τη διαδικασία επιστρατεύτηκε ακόμα και ο μεγάλος γιος της οικογένειας, μόλις 22 ετών, τραγική φιγούρα αυτού του οικογενειακού δράματος. Ο νέος αντίκρισε νεκρή την αγαπημένη του μητέρα και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, κλήθηκε να βοηθήσει όσο μπορούσε στο έργο των διαπραγματευτών. Και όλα αυτά σε απόσταση 50 μέτρων από το άψυχο σώμα της μητέρας του.

Και όταν πια εκείνος, μετά από ώρες πείστηκε να παραδοθεί και να μπει στο ασθενοφόρο, το παιδί κατέρρευσε ψυχολογικά.

Ο 54χρονος πριν παραδοθεί ζήτησε να συνομιλήσει με φιλικό του πρόσωπο. Το άτομο αυτό υποβλήθηκε σε ειδική συνέντευξη και τελικά οι διαπραγματευτές έδωσαν το «πράσινο φως», σε αντίθεση με άλλο πρόσωπο, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για τη διαδικασία. Η παρουσία του φίλου έπεισε τον Γιάννη να οπισθοχωρήσει από το γκρεμό και να δώσει τέλος σε αυτό το πολύωρο θρίλερ. ο συζυγοκτόνος είχε πειστεί ότι η Νεκταρία πράγματι ζούσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου