ΕΛΛΑΔΑ

Εξαίρεση των ανακριτριών ζητά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγός

εξαίρεση-των-ανακριτριών-ζητά-ο-βουλε-335488

Αίτηση εξαίρεσης των ειδικών εφετών ανακριτριών, Ιώαννας Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Ο Γ. Λαγός στην αίτηση του επισημαίνει ότι οι δύο δικαστικοί λειτουργοί «δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασαν μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της Χρυσής Αυγής» και «δεν διαχωρίζουν το κόμμα από την δήθεν εγκληματική οργάνωση».

Παράλληλα, καταλογίζει στις δύο ανακρίτριες «παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες για να συλλέξουν ψευδή στοιχεία για την δήθεν στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών» και αναφέρει τους δύο λόγους για τους οποίους ζητά την εξαίρεση τους:

Πρώτον, για το έγγραφο που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής για την επίσπευση των διαδικασιών της άρσης ασυλίας το οποίο κατά τον κατηγορούμενο «αποκαλύπτει μεροληπτική συμπεριφορά» και δεύτερον, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρονται να τέλεσαν οι ανακρίτριες και αφορά τους χειρισμούς τους στην ανάκριση.

Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών ενώ ήδη στο Εφετείο προσήλθαν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να λάβουν προθεσμίες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου