ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η μάρκα αυτοκινήτου που κλέβουν πιο συχνά στην Ελλάδα

η-μάρκα-αυτοκινήτου-που-κλέβουν-πιο-συ-335342

Οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας. Καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους, με τα πρώτα στοιχεία για το 2019 να αποδεικνύουν έξαρση του φαινομένου. Όμως οι επιτήδειοι δεν κλέβουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλά στοχεύουν συγκεκριμένα μοντέλα. Αυτά είναι τα Smart.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κλέφτες συνηθίζουν να χτυπούν τους ιδιοκτήτες των Smart με χρονολογία κατασκευής μεταξύ του 1998 και του 2014. Οι λόγοι είναι απλοί. Ο πρώτος είναι ότι τα Smart μπορούν να κλαπούν πιο εύκολα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, καθώς οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν μία πλατφόρμα για να τα σηκώσουν και να τα αρπάξουν αντί να τα διαρρήξουν.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν κοινά ανταλλακτικά. Έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα «λύνουν» και πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε ελεύθερα συνεργεία. Η έκφραση του «μάστορα» των συγκεκριμένων συνεργείων, που συνήθως ακούνε οι κάτοχοι των αυτοκινήτων προς επισκευή είναι: «…θα ψάξω να σου βρω ένα καλό, ελαφρώς μεταχειρισμένο ανταλλακτικό για να μην βάλεις το καινούργιο, το ακριβό».

Γιατί γίνονται τόσες κλοπές Smart στην Ελλάδα;

Ο λόγος που οι κλοπές των Smart είναι τόσες πολλές, είναι ότι ο στόλος των συγκεκριμένων οχημάτων στη χώρα μας είναι αρκετά παλαιός, δημιουργώντας έτσι ανάγκη για φθηνά ανταλλακτικά. Οι επιτήδειοι τα αποσπούν από το κλεμμένο αμάξι και στη συνέχεια βρίσκουν με χαρακτηριστική ευκολία αγοραστές, οι οποίοι δεν μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επισκευάσουν ή να συντηρήσουν το αυτοκίνητό τους.

[pagenews.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου