ΕΛΛΑΔΑ

Η Easy Education στο πλευρό της δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας

η-easy-education-στο-πλευρό-της-δημόσιας-βιβλιοθήκ-333501

Με τους Ελληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες στο GENERATIONCODE

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν με πλήθος κόσμου και με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα του Κώδικα» (www.codeweek.eu). Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη).

Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education» που είναι υποστηρικτής της για το 2019.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Easy Education φροντίζει επί δέκα συναπτά έτη, από την αρχή της λειτουργίας της, να επιστρέφει μέρος των εσόδων της στην κοινωνία. Σκοπός των δράσεων υποστήριξης είναι αφενός η αρωγή ομάδων που παράγουν κοινωνικό έργο και προάγουν τον πολιτισμό και αφετέρου ο παραδειγματισμός και άλλων φορέων / οργανισμών / επιχειρήσεων να κινητοποιηθούν και να πράξουν ομοίως.

Λίγα λόγια για το event:

Ο Οργανισμός Public Libraries 2030 (https://publiclibraries2030.eu) διοργανώνει κάθε χρόνο το «Generation Code: Born at the Library», όπου σε μια διαδραστική έκθεση παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Στην έκθεση, παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο Τεχνολογίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας κ. Γιώργο Μπίκα, ένα δείγμα από τις δράσεις που το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης διοργανώνει για τα μέλη της. Δράσεις Ρομποτικής, Virtual Reality, 3d Printing, Electric Circuits ήταν μερικές από τις δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης, παιδιά και ενήλικες. Το παρόν έδωσαν πλήθος ευρωβουλευτών απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης και Αλέξης Γεωργούλης.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, http://www.libver.gr

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Easy Education https://www.easy-education.gr

Οργανισμός Public Libraries 2030 https://publiclibraries2030.eu

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου