ΕΛΛΑΔΑ

CNN: Τουριστική παγίδα η Ακρόπολη που δεν μπορείς να απαρνηθείς

cnn-τουριστική-παγίδα-η-ακρόπολη-που-δεν-332258

Τουριστική παγίδα χαρακτηρίζει το BBC την Ακρόπολη, συγκαταλέγοντάς την ανάμεσα στα 8 καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς ακόμη κι αν έχει ξαναπάει, παρόλο που μπορεί να είναι γεμάτα κόσμο και υπερτιμημένα.

Ωστόσο, όπως γράφει το CNN, εμείς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε. Εκατομμύρια κόσμου. «Γιατί άραγε;» αναρωτιέται. Γιατί όσο κακή κι αν είναι μια εμπειρία, δεν παύουν να είναι αριστουργήματα.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία ταξιδευτή Γκάρι Αρντ: «Είχα μια φριχτή εμπειρία, όταν επισκέφτηκα τις Πυραμίδες, αλλά θα ξαναπάω και θα συνεχίσω να τις συστήνω στον κόσμο, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είναι οι Πυραμίδες. Μερικά μέρη απλά πρέπει να τα επισκεφθείς και να ξεχάσεις όλες τις αρνητικές στιγμές».

Η Ακρόπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, αφήνοντας πίσω το Στόουνχετζ και το Γκραντ Κάνυον.

Το CNN γράφει για την Ακρόπολη:

«Η άγρια σύγχρονη Αθήνα, μπορεί να προκαλέσει ένα πολιτισμικό σοκ σε όσους περιμένουν λευκά μάρμαρα σε κάθε γωνιά του δρόμου, αλλά για τους περισσότερους η πιο ενοχλητική εμπειρία είναι η πολύωρη αναμονή για ένα εισιτήριο στην Ακρόπολη, δίπλα σε φύλακες και λαοθάλασσα επισκεπτών.

Η ανάβαση στην Ακρόπολη γίνεται υπό τον καυτό ήλιο, παρέα με χιλιάδες άλλους τουρίστες, αλλά στην κορυφή θα καταλάβετε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο και συνεχίζουν να έρχονται ξανά και ξανά.

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της Αθήνας και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα βάθρο ύψους 150 μέτρων. Η Ακρόπολη έχει υποστεί χιλιάδες χρόνια πολέμων, κλοπής των λίθων, την τιμωρία από τον καυτό ήλιο αλλά παραμένει ακόμη εκεί. Εμπνευστείτε από αυτό, σφίξτε τα δόντια σας γιατί πραγματικά το αξίζει».

Τα 8 καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς ξανά και ξανά

  • Ταζ Μαχάλ, Ινδία
  • Ακρόπολη, Αθήνα
  • Το μετρό του Λονδίνου
  • Ο δρόμος Khao San, Μπανγκόκ
  • Sacre Coeur, Παρίσι
  • Στόουνχετζ, Βρετανία
  • Ο Χριστός Λυτρωτής, Ρίο Ντε Τζανέιρο
  • Γκράντ Κάνυον, Αριζόνα

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου