ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σήμερα η δίκη του ανιματέρ που σκότωσε 11χρονο για έναν υπολογιστή

κρήτη-σήμερα-η-δίκη-του-ανιματέρ-που-σκ-332103

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει από το πρωί η υπόθεση με κατηγορούμενο τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ, ο οποίος στις 14 Μαϊου 2013 είχε σκοτώσει ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσίατ αφού νωρίτερα του είχε κλέψει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ολλανδός μαχαίρωσε 20 φορές και πέταξε σε οικόπεδο το 11χρονο αγόρι.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως και η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη στο δικαστήριο έχουν καταθέσει αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στις έρευνες για την υπόθεση αλλά και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Στο δικαστήριο παρευρίσκονται και γιατροί προκειμένου να καταθέσουν σαν μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου αναφορικά με την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν αποκλείεται σήμερα να εκδοθεί και η απόφαση για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο Ολλανδός- ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού- κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού οπλοχρησία και κλοπή.

Cretalive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου