ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας

οι-πυρήνες-ανέλαβαν-την-ευθύνη-για-τ-332093

Η τρομοκρατική ομάδα «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή, την περασμένη Τρίτη, του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας Φωκίδας, το οποίο εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στο δέμα υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος, αποτελούμενος από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, βίδες και καρφιά.

Όπως αναφέρει στην προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση, το δέμα αυτό αποτελεί μια «απάντηση», καθώς το Α.Τ. Ιτέας «είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας».

Το δέμα είχε ως αποστολέα την «Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας.

Για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος ο συντάκτης του κειμένου σημειώνει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος, κάποιος μπάτσος αντιλήφθηκε της πραγματικές προθέσεις του “αποστολέα”.

Έτσι καλέστηκαν τα ΤΕΕΜ για να εξουδετερώσουν το βιβλίο-βόμβα που τους είχαμε στείλει. Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε».

Στο κείμενο- προκήρυξη ο συντάκτης του στέλνει την αλληλεγγύη του σε προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και στον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου