ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε σχολεία του νησιού

λέσβος-μεγάλη-διασπορά-κρουσμάτων-σε-332073

Συναγερμό σημαίνει ο κορονοϊός στη Λέσβο. Καταγράφεται μεγάλη διασπορά κρουσμάτων και στην εκπαιδευτική κοινότητα του ακριτικού νησιού, προκαλώντας ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε γονείς των μαθητών και μαθητριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.com, μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου την περασμένη εβδομάδα, νωρίτερα τη Δευτέρα (01.11.2021) ανακοινώθηκαν ακόμα 17 νέα κρούσματα σε ανηλίκους.

Συγκεκριμένα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φίλιας, 6 νέα στο δημοτικό του Κάτω Τρίτος (σ.σ. 3 την προηγούμενη εβδομάδα) 1 κρούσμα σε μαθητή του Νηπιαγωγείου στον Τρύγωνα και 1 σε μαθητή του Νηπιαγωγείου Σκοπέλου.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου εντοπίστηκε 1 κρούσμα σε μαθητή του Γυμνασίου Γέρας, 1 του ΓΕΛ Γέρας, 1 στο ΓΕΛ Ιππείου, 1 στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και 1 στο Γυμνάσιο της Καλλονής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι νοσούντες και από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κορονοϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει – βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων – να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου