ΕΛΛΑΔΑ

Βιντεοκλήσεις και αλκοόλ στις φυλακές Αλικαρνασσού

βιντεοκλήσεις-και-αλκοόλ-στις-φυλακέ-331303

Με την άνεσή τους επικοινωνούσαν με τον έξω κόσμο μέσα από το κελί τους δυο Έλληνες κρατούμενοι στην κλειστή φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο που είχαν εφοδιαστεί με κινητό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά δεν τους έφταναν οι συνομιλίες παρά έκαναν ακόμη και… βιντεοκλήσεις!

Τις παράνομες συνδιαλέξεις στο κελί αντιλήφθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και κατά την έρευνα που έκανε βρήκε το επίμαχο κινητό, το οποίο κατασχέθηκε. Το είχαν στην κατοχή τους δυο αδέλφια που κρατούνται για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν αποκάλυψαν πώς το προμηθεύτηκαν. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος ηλικίας 29 χρόνων ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Παρ’ όλα αυτά, σχηματίστηκε σε βάρος και των δυο δικογραφία για εισαγωγή μέσων επικοινωνίας σε κατάστημα κράτησης και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, που επεκτάθηκε σε όλα τα κελιά και σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, βρέθηκαν και 60 λίτρα… μούστου που είχαν παρασκευάσει από φρούτα οι κρατούμενοι και τα είχαν κρύψει σε ένα μη λειτουργικό ψυγείο σε έναν διάδρομο των φυλακών! Και γι’ αυτήν την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και διενεργείται πειθαρχική έρευνα.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου