ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι 4 συλληφθέντες για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

στον-ανακριτή-οι-4-συλληφθέντες-για-το-δ-331218

Στον ανακριτή οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής οι τέσσερις συλληφθέντες για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία συνιστά κακούργημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Mega, αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ως προς την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Με βάση το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης θα κινηθεί και διοικητικός πειθαρχικός έλεγχος. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης σε απολογία και εφόσον κριθεί ότι έχει ευθύνες θα παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.

Μιχελάκης: Έλεγχοι παντού

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά, με κατεπείγον έγγραφό του προς του Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης τους καλεί να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου