ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μέτρα: Δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους – Εντείνονται οι έλεγχοι, αυξάνονται τα πρόστιμα

νέα-μέτρα-δύο-rapid-test-την-εβδομάδα-για-ανεμβ-330844

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι δεν οδηγούμαστε σε νέο lockdown και δεν αλλάζουν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μετέφεραν τις προτάσεις της κυβέρνησης στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ειδικών μετά τη συνεδρίασή τους.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας έχουν ως εξής:
*Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 18

*Επέκταση της καμπάνιας εμβολιασμού με μηνύματα και τηλεοπτικά σποτ

*Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους , συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας

* H πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους

*Δεν θα χρειάζεται τεστ για τις αναγκαίες δραστηριότητες, για τρόφιμα, φαρμακεία ή άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος

Οι έλεγχοι θα γίνονται με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για υποχρεωτικότητα της μάσκας παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν τις προηγούμενες ώρες πως από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ωστόσο τόνιζαν με κάθε τρόπο πως οποιαδήποτε νέα μέτρα δεν θα αλλάζουν στο ελάχιστο τις ζωές των εμβολιασμένων.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου