ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση μεταλλωρύχων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

συγκέντρωση-μεταλλωρύχων-στην-ολυμπ-326241

Συγκέντρωση στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, με κεντρικό σύνθημα να ανοίξουν ξανά τα μεταλλεία, πραγματοποιούν μεταλλωρύχοι, μέλη των οικογενειών τους, γυναίκες με παιδιά, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι κρατάνε σημαίες και πλακάτ που γράφουν «Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία».

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία προς τα μεταλλεία, προκειμένου οι διαδηλωτές να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους μεταλλωρύχους, που για 23η μέρα βρίσκονται κλεισμένοι μέσα στις στοές, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των μεταλλείων.

Εν τω μεταξύ, στην απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο χθεσινό ντμπέιτ, για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, αναφέρονται με κοινή ανακοίνωση τους τρία σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

«Μετά από 20 μέρες στις στοές και μια βδομάδα στο πεζοδρόμιο του ΥΠΑΠΕΝ και ενώ κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας, ακούσαμε χθες τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει, μεταξύ άλλων, και με τους μεταλλωρύχους στην πόρτα της ΕΡΤ, ότι αν εφαρμοστούν οι Νόμοι, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα πάρει πίσω την απόφαση του που μας έβγαλε στο δρόμο» τονίζουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Θυμίζουμε λοιπόν ότι για τη δουλειά μας υπάρχουν εκτός από όλες τις άδειες, 11 αποφάσεις του ΣτΕ που μας δικαιώνουν και πιστοποιούν και την απόλυτη νομιμότητα και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Άρα, λοιπόν, αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί πραγματικά όσα είπε χθες, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να επιστρέψουμε στις δουλειές μας με τη σφραγίδα του Νόμου και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου