ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή για τους περιορισμούς στους οίκους ανοχής

προσφυγή-για-τους-περιορισμούς-στους-325910

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, που αριθμεί πάνω από 5.000 μέλη, επιδιώκει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιβάλλουν πρόσθετους περιορισμούς στη λειτουργία των οίκων ανοχής.

Παράλληλα, με αίτηση αναστολής το σωματείο καθώς και πέντε εκδιδόμενες γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη ζητούν να «παγώσει» άμεσα η εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 4238 και 4249/14, που τους προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις προστέθηκε στις απαγορευτικές διατάξεις για τη λειτουργία οίκων ανοχής ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους σε απόσταση 200 μ. από ξενοδοχεία 3 έως 5 αστέρων. Παράλληλα, προβλέφθηκε ότι όσοι επιχειρήσουν να ανοίξουν σφραγισμένους οίκους ανοχής θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης 3 μηνών που δεν μπορεί να εξαγοραστεί ούτε να ανασταλεί.

Tι ισχύει Η ήδη ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύει την εγκατάσταση εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια ή σε χώρους που απέχουν λιγότερο από 200 μ. από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, παιδικές χαρές, πλατείες, νοσοκομεία κ.λπ.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστούν και οι νέες περιοριστικές ρυθμίσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο όλοι οι οίκοι ανοχής και θα βρεθούν στον δρόμο τουλάχιστον 7.000 άτομα (εκδιδόμενες και βοηθητικό προσωπικό – φύλακες, καθαρίστριες) που θα υποστούν ανεπανόρθωτη επαγγελματική και οικονομική βλάβη. Παράλληλα, τονίζουν ότι αν κλείσουν και σταματήσουν να εργάζονται όσες κατέχουν πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, μπορεί να δημιουργηθεί και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου