ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα «Τοξοβόλου»: Τα παιδιά είναι πολιτικοί κρατούμενοι

μητέρα-τοξοβόλου-τα-παιδιά-είναι-πο-32494

Ούτε ο Γιάννης Μιχαηλίδης θα κάνει μήνυση στους αστυνομικούς γιατί τα παιδιά «είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τούς αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν. Ό, τι πράττουν και λένε είναι πολιτική άποψη σταθερή και ακέραια» είπε η μητέρα του γνωστού ως Τοξοβόλου, ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η μητέρα του Μιχαηλίδη, μίλησε στην εφημερίδα 6 Ημέρες για την εικόνα που της μετέφερε ο γιός της, σύμφωνα με τον οποίο, οι αστυνομικοί του έριξαν ένα μπουφάν στο κεφάλι και τον κλοτσούσαν.

«Ήξεραν ποιος είναι. Είχε τρία εντάλματα σε βάρος του. Έβριζαν την μάνα του και τον χτυπούσαν», περιγράφει η ίδια. «Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;», αναρωτιέται η μητέρα του Μιχαηλίδη, ο οποίος – σύμφωνα με την ίδια- δεν θέλει πλέον να πάει για εξετάσεις, καθώς είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία της μεταφοράς του, έτσι όπως είναι δεμένος πισθάγκωνα.

«Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής. Αυτό θέλω να πω για το γιο μου» καταλήγει .

Μητέρα «Τοξοβόλου»: Τα παιδιά είναι πολιτικοί κρατούμενοι

Στο Έθνος μίλησε ο πατέρας του Ανδρέα- Δημήτρη Μπουρζούκου, Γιάννης. Ο ίδιος είίναι συνταξιούχος αγιογράφος και η μητέρα του Δημήτρη, Παντελιά, γιατρός του ΕΚΑΒ. Η οικογένειά του τον περιγράφει ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. Aπό μικρή ηλικία ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί και το πάλευε, πιάνοντας διάφορες δουλειές.

«Οποιον κι αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα την μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Αντρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία». Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, εξηγεί ο πατέρας του ότι: «Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: «Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες;». Εγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».

«Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλο. Οταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν τελείως ηλίθιοι. Αν έχεις μία ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε».

Η Αγγελική Μπουρζούκου, αδελφή του Αντρέα, είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην πρώτη δίκη της υπόθεσης των «Πυρήνων». Μάλιστα τα δύο αδέρφια είχαν καταγγείλει ότι η οικογένεια Μπουρζούκου, και τα 3 παιδιά, παρακολουθούνταν στενά από την Ασφάλεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου